Сътрудници на EVN България спасиха щъркел, оплетен в проводниците на стълб

...
Сътрудници на EVN България спасиха щъркел, оплетен в проводниците на стълб
Коментари Харесай

Спасиха щъркел, оплетен в проводниците на електрически стълб

Сътрудници на EVN България избавиха щъркел, впримчен в проводниците на дирек от електроразпределителната мрежа в региона на с. Груево, община Момчилград. Птицата е била с засегнат крайник и не е била в положение да лети. Сигналът за бедстващия щъркел е подаден в EVN от кмета на селото. 

``
реклама

Сътрудници на EVN България сполучливо спомагаха и проведоха избавителна акция със профилиран автомобил (автовишка) на сдружението. Птицата беше избавена и предадена на специалисти от Регионална инспекция за опазване на околната среда Хасково. 

Това е следващият случай за избавен щъркел от сътрудници на ЕVN България. През пролетта и лятото, когато е сезонът на белите щъркели, сътрудниците на EVN България постоянно се отзовават на сигнали за щъркели в неволя, изключително млади щъркели, които занапред се учат да летят. 



За последните 10 години EVN България е конфигурирала 2493 броя специфични платформи за щъркелови гнезда по електрически стълбове в Югоизточна България за предотвратяване живота на щъркелите при гнездене. Като спомагателна мярка сдружението е инсталирало също и защитни изолации на 8588 стълба. По този метод са обезпечени безвредни за птиците места за отмора и наблюдаване.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР